ЕЛЕКТРО УСЛУГИ

Монтаж на ключове и контакти

Избор на ключове и контакти

Монтажът на електрическите ключове и контакти се извършва на финалния етап от ремонта! Не позволявайте да Ви ги монтират преди боядисване на стените. Обещанието за облепване с "хартиено тиксо" няма да ги предпази от финия прах отделян при третиране на повърхностите преди полагане на боята. Освен това, зад монтажната рамка стената остава небоядисана, за сметка на латекса по самата нея.

На пазара се предлагат множество серии от различни производители. Богатата гама от цветове и форми ще Ви даде възможност да изберете най-подходящите, съобразно Вашия интериор и обзавеждане.

Цени на ключове и контакти

На практика цените се движат в един и същ диапазон, когато става въпрос за "ключ". Добре е да знаете, че има серии които се продават "комплект". Механизъм (бутон на ключа), монтажна рамка и декоративна рамка. При други серии всички тези компоненти се продават отделно. Тук идва и малката уловка. Когато попитате за "цена на ключ" Ви се казва само цената на механизма (5 лева - примерно), но пропускат да Ви информират, че трябва да вземете, "монтажна рамка" за още 2 лева, както и "декоративната рамка" за още 6 лева. Когато съберете всички елементи, разликата в цените е между два и три пъти спрямо гореспоменатите, продавани "в комплект"!

Принципа при ценообразуване на контактите е сходен.

Проучете внимателно как се продава въпросната серия контакти или ключове и го съобразете с Вашия бюджет.

Нестандартни решения

Изборът на рамки от дърво, мрамор, стъкло, метал или кожа придава особен комфорт и завършен вид на помещението. Не винаги обаче човек може, или пък иска да вложи такава сума. В случай, че не желаете да инвестирате в ключове и контакти толкова средства, то можете да потърсите алтернативни варианти. По-нискобюджетните серии предлагат добри имитации на дърво и метал. Можете да не се лишите от уюта на дървото, при това без да Ви се налага да плащате скъпо за него!

За повече идеи, които да Ви помогнат при Вашия избор посетете каталози на ел.ключове и конкатки в нашия сайт.